Selasa, 6 September 2011

Terharu dengar cerita dia

Assalamualaikum wbt & selamat Sejahtera sahabat2 yang dirahmati Allah SWT sekalian...
Salam Syawal...Salam Kemaafan...!

Moga sihat & bahagia hendaknya sahabat2 ya...


Hari ni nak kongsi satu cerita berkenaan seorang kawan...
Kami sama2 tengah menganggur kejap di rumah menunggu saat yang dinanti tiba..ahha

Alhamdulillah hari ni sempat call tanya khabar...& mohon maaf...

Tengok muka agak ganas gak bila tengok dia...tapi bila saya tanya...

Siapa yang masak dekat rumah?Siapa plak yang jaga adik hang? 
Dengan selamba dia jawab, "aku" lah yang buat...
Abang dia kerja, & dia ibarat "full housewife"...katanya...hehe

Terharu & rasa kagum terasa di hati sebab Emak dia meninggal masa kita orang nak final exam masa diploma...beberapa bulan yang lepas....Berat sungguh dugaan tu, situasi ketika tu dia balik kejap ke rumah & selepas tu balik ke hostel semula untuk ambil final exam dengan kita orang...

Jadi dia 3 beradik di rumah, dia juga ada seoarang adik & seorang abang...
Al-fatihah untuk arwah emak dia...


Macam tak percaya gak apa yang dia jawab, haha kita orang tak satu pemikiran kadang2, bertengkar gak, saya ada tanya gak raya macam mana, ada best x? Buka x pintu untuk orang datang ? Dia jawab, tahun ni kurang sikitlah meriah & kurang suasana tu sebab emak dah xda...

Alhamdulillah saya masih ada emak & abah untuk bersama saya...

Moga2 dia kuat & tabah dalam mengahadapi situasi ni...


Pengajarannya, "kalau kita ingat kita kurang bernasib baik, Ingatlah ada golongan yang lebih kurang bernasib baik dari kita"...

Fikir2kan ya & Selamat Beramal untuk renungan bersama...

InsyaALLAH esok saya akan post tentang artikel handphone yang menarik macam ciri2 yang abang saya nak dengan harga yang berpatutan, InsyaALLAH...

Sebelum ni juga saya ada post artikel tentang Samsung Galaxy Ace ...Jadi tunggu ya...!

Yang Baik itu datang dari Maha Pencipta, Yang Buruk itu kelemahan & kekhilafan diri sendiri...
~Wallahualam~

6 ulasan:

Arpiiz berkata...

haha, kita pun terharu jugak ni..^^

eve mencari adam berkata...

trharu..
tp klu girl trharu la.. klu dia boy xtrharu kot..

Azmi Agsa berkata...

haha dia lelaki...ahha, hebatlah tue...

eve mencari adam berkata...

lelaki skrg kn ramai pandai bt kerja.. abg pn msti slh seorgkan..

Azmi Agsa berkata...

erm, siapa kamu sbenarnya?mcm kenal..

eve mencari adam berkata...

knl?? x kot.. xpernah jumpa.. mgkn ada 2 serupa kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mantap tak?