Khamis, 11 Ogos 2011

Jom Download Office 2010 & Aktifkannya...!

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera kawan2...

Salam Ramadan Al-Mubarak yang ke-11 hari ni sahabat2 sekalian...
Macam mana ok x puasa...? Harap2 begitulah hendaknya...

Hari ni nak kongsi macam mana nak Install Office 2010 & Aktifkannya...

Ini masalah yang saya hadapi & Alhamdulillah berjaya juga akhirnya, huhu lepas berjam-jam mencari penyelesaian bagaimana nak aktifkan software ni...


Bukan nak tunjuk lagak atau pandai, tapi cuma nak berkongsi benda ni sebab berjaya buat, harap2 dapat bantu kawan2 ya yang sedang cari benda ni ya...

Alhamdulillah atas tunjuk ajar seorang rakan 'S' nama dia, budak Kedah, mamat ni pro benda2 berkenaan pc-softwares & banyak bantu saya dalam hal2 berkaitan, moga2 murah rezeki dia...Amin Ya Rabb

Okay, ikut langkah2 seperti di bawah :

1) Download Office 2010 dekat web ghacks then korang akan nampak gambar macam dekat bawah.
Lepas tu klik pada download .

2) Dah habis download, korang install terus. Nanti perlukan product key korang masukkan ni MHMH3-6CYTF-8YY27-MBYXR-HRDRV.

3) Habis install korang kena ingat software yang korang download ni adalah trial. Sebab itu kita perlukan software E-Z Activator untuk aktifkan office 2010 ni dan korang perlu download dekat 9down. Then korang akan jumpa macam gambar dibawah. Klik pada cursor tu.


4) Tapi ingat lepas habis download, mesti disable antivirus kejap dan kena download & install Microsoft .NET Framework 3.5 bagi pengguna yang guna OS XP sahaja ok....!

*Nak tahu bagaimana nak disable antivirus klik di bleepingcomputer .

5) Software Microsoft.NET Framework 3.5 korang boleh dapat dekat office2010activation & cara2 nak guna E-Z Activator juga ada ditunjukkan.

6) Dekat web office2010activation ni korang boleh lah nak tahu juga macam mana nak double check up
yang office2010 korang dah activate. Jadi, Selamat Mencuba & Selamat Berjaya ya...!


*Kalau tak faham boleh lah tanya dekat komen ya, insyaALLAH saya cuba jawab....!

* SelAmAT berBUKA PuAsa ya Muslimin & Muslimat sekalian ...!

***********************************************************************************

Ok, nak tahu apa yang saya jual cuti2 ni, boleh lah klik link ni http://jombeliproduk.blogspot.com/ ...
Nak tempah dekat saya pun boleh, jangan lupa tu...!


Nak tahu tentang buku kanak2 atau tutorial jahit baju ke & sebagainya boleh lah klik link blog kakak saya ni http://zakiahags.blogspot.com/ ...

Yang Baik itu datang dari Maha Pencipta, Yang Buruk itu kelemahan & kekhilafan diri sendiri...
~Wallahualam~

Dah lepas baca, sila klik iklan dibawah ni ya...






6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saya tidak dapat paswd untuk extrct file office activator, boleh saya dapatkan disini?

Azmi Agsa berkata...

salam wbt...sekarang dha berjaya belum?maaf saya bz bbrp ketika...
password ada dlm artikel n ini dia..
MHMH3-6CYTF-8YY27-MBYXR-HRDRV.

Tanpa Nama berkata...

3) Habis install korang kena ingat software yang korang download ni adalah trial. Sebab itu kita perlukan software E-Z Activator untuk aktifkan office 2010 ni dan korang perlu download dekat 9down. Then korang akan jumpa macam gambar dibawah. Klik pada cursor tu.
---> adakah password diperlukan slps click mirror...sbb sy xdapat nk daownload yg nie..TQ

Natasha Shahulel berkata...

saya pengguna microsoft 2013 then macam mana saya nak aktifkan sebab saya baru lepas format laptop 2x. and laptop saya jga menggunakan windows 7 ultimate.

Tanpa Nama berkata...

Link mirror tu x dpt dibuka :(

tansri berkata...

salam sayapun sama tak boleh nak buka Link mirror tu x dpt dibuka.boleh tak bantu untuk dapatkan link tersebut t,kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mantap tak?