Selasa, 2 Ogos 2011

61 bulan...Nicol Ann David

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera kawan2...

Haaiii kawan Salam Ramadan Al-Mubarak sahabat2 yang dikasihi...
Nak kongsi pasal sukan sikit lah iaitu Skuasy, tapi nak sentuh pasal Datuk Nicol Ann David...


Yang saya dengar berita dekat TV9 tadi tak silap, dia dah pegang gelaran pemain Nombor Satu Dunia Skuasy Wanita selama 61 bulan bermula Ogos 2006, tak percaya tengok ni HISTORY...hebat bukan orang Malaysia...?


Banyak sangat kejayaan atau statistik kerjaya yang beliau dah capai dalam sukan skuasy ni, cuba lihat di SINI..Banyak lagi yang diceritakan dekat wikipedia tu, macam2 ada...huhu


Nak tengok dah berapa kali Nicol rangkul WISPA Players of the Year, klik di SINI....

Menarik kan...!Nak tahu serba sedikit pasal Nicol boleh klik di SINI...

Korang juga boleh tahu GRAND PRIX 2011 - STANDINGS untuk skuasy wanita, nak tahu kena klik di SINI...

Haaa dah makin banyak, makin banyak kita nak tahu beliau sebenarnya, jadi untuk info2 tambahan kawan2 boleh klik di SINI...atau di SINI...dan juga di SINI...




Sebenarnya banyak sangat info tentang beliau dalam Google ni, taip sahaja & terus akan keluar...


Tujuan saya sediakan link2 tersebut adalah biar mudah kawan2 boleh lihat secara terus info mengenai beliau, boleh je kalau saya nak copy terus tapi adalah lebih menarik & terbaik kalau kita yang membaca terus dari laman2 sesawang yang memang menyediakan info tentang beliau, baru seronok nak baca, kena ada bukti kuat lah kan nak baca, barulah orang percaya....! hehe 


 InsyaALLAH saya akan cuba ceritakan plak pasal hero2 Malaysia yang lain lepas ni kalau ada masa & ruang yang ada serta idea yang mencurah2...hehe

Hebat bukan...? Orang Malaysia juga mampu berjaya di Arena Antarabangsa & seterusnya mengharumkan nama Malaysia...Anda bila lagi...?


Walaupun saya tak reti main sukan ni, tapi rasa tertarik & kagum dengan kejayaan Datuk Nicol, mungkin terselit 1001 kepayahan & dugaan sebelum beliau capai seperti yang beliau ada sekarang ni kan...cuma kita je tak perasan, almaklumlah bukan senang kan nak pertahan kan No.1 tu, moga beliau dapat pertahankan sampai bila2 & ramai pelapis2 baru akan naik selepas beliau...


Biarlah masa beliau tumpas ke menang ke, kita tetap menyokong beliau, jangan hanya mengkritik...beliau manusia gak...

Yang Baik itu datang dari Maha Pencipta, Yang Buruk itu kelemahan & kekhilafan diri sendiri...
~Wallahualam~

Nak belanja saya, sila klik iklan dibawah ni ya...





6 ulasan:

.: Mr Aril :. berkata...

saya nak cerita lain..hahaha

Azmi Agsa berkata...

pasal softare ke abg aril...?hahaha

eddy syrol berkata...

sape yg nak menafikan yg dia memang hebat...

sini BACA DAN CLICK TAU

miss lyzeer berkata...

Bangga dengan Nicol..=)

FaKArePa!n berkata...

dia ni dah hebat melampau.. hehe

fellowuddin berkata...

cecite psl sy pulak ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mantap tak?